Dugo već godina o Zdravku Čuriću ne treba praviti neki specijalni uvod ili neko specijalno predstavljanje. On je jednostavno naš i kao takvog ga većina nas i naziva. Dakle, pogledajmo što se to kuha u Zdravkovoj kuhinji ove jeseni.

Zdravko ne sjedi prekriženih ruku, nego se dao na posao i priprema novi CD sa autorskim pjesmama, piše Uskoplje.info.

Ovaj put se radi o četrnaest pjesama koje su snimljene u studiju Damira Paraća u Mostaru a CD će izdati izdavačka kuća Song Zeleks. Da bi ove pjesme ugledale svjetlo dana trebalo je dobrano zasukati rukave i potrošiti zavidan broj radnih sati, ali evo slobodno možemo reći da se ipak sve stigne ako čovjek to želi. Takav je i Zdravko. Čovjek koji živi i diše za glazbu i za svoj rodni kraj, kako on to sam voli reći. I ovaj će put tu biti pjesama koje će naglašavati njegovu privrženost ovom kraju, svojim ljudima i koje će sigurno biti pjevane na različitim druženjima naših Uskopljaka. Zato se i radujemo novim pjesmama i novim razmišljanjima ovoga po svemu posebnog nam zanimljivog umjetnika.
 

Da nije stao samo na izdavanju ovih četrnaest pjesama pokazuje i suradnja sa Jozom Vučićem s kojim uskoro snima novi duet.  Tekst i glazbu pjesme za ovaj duet pisao je sam Zdravko a lektorirao Vlado Kudić. Kad smo već kod dueta Zdravko najavljuje još jedan i to ovaj put sa još jednim naše gore listom Josipom Perićem iz Ždrimaca. Ujedno da naglasimo kako je Josip pisao i glazbu i tekst za božićnu pjesmu „Uskoplje moje“ , koja je po nama jedna od najljepših pjesama o Uskoplju.

Dugogodišnja glazbena karijera Zdravka Čurića je uvijek bila prožeta pjesmama o svom rodnom kraju što nam daje u neku ruku obavezu tu i tamo podsjetiti vas na takve ljude, koji kako se kaže u jednoj pjesmi “ Ne traže ništa a daju sve“. Daju sve da bi se čulo za nas, da bi svojim riječima i melodijom zabilježili trenutke u kojima živimo i radimo.  

Neka traje ova lijepa priča o nekome tko voli svoj rodni kraj i tko to svakom svojom novom pjesmom pokazuje. Kako Zdravko kaže „Bez dobrih ljudi i božjeg blagoslova ništa ne bi bilo moguće“, pa tako i ovaj CD i sve nove pjesme koje ćete uskoro moći slušati ali i vidjeti na njegovom You Toube kanalu. Na kanalu već možete naći mnogo pjesama ali i pjesmu „Bez tebe“ koja je svoju premijeru doživjela nedavno.

Uskoplje.info