Nakon što je Kim Dotcom prije dvije godine završio u zatvoru u Novom Zelandu te su ga mnogi već otpisali i zaključili da će većinu svog života provesti u zatvoru, ovaj kontroverzni poduzetnik, kojeg mnogi nazivaju i najpoznatijim svjetskim piratom, ne samo da je izašao iz zatvora, već je pokrenuo novi servis za razmjenu datoteka, a sada priprema i još jedan novi projekt s kojim namjerava napasti servise poput Skypea.

Dotcom ovaj projekt spominje već neko vrijeme, a krajem prošlog tjedna ponovo je najavio kako će uskoro lansirati servis, ako nije imenovao stavio je hashtag "MegaChat" i postoji mogućnost da će upravo to biti njegovo ime, za video pozive, tekstualnu razmjenu poruka i slanje datoteka velikom brzinom.

Još kada je Dotcom predstavio servis za razmjenu datoteka Mega, najavio je kako će se Mega s vremenom proširiti i na druga tržišta poput e-maila, chata, glasovne i video komunikacije, a najveći naglasak bit će na šifriranoj, odnosno sigurnoj komunikaciji.

Inače, Dotcom je prošle godine napao poznate servise najvećih tehnoloških kompanija poput Gmaila, Skypea i iClouda te je rekao kako, s obzirom da su oni smješteni u SAD-u, ne nude dovoljno privatnosti korisnicima jer američka vlada pod određenim okolnostima može tražiti pristup privatnim podacima korisnika.

Zbog te nesigurnosti za privatne podatke, Dotcom je uvjeren kako će se veliki broj korisnika odlučiti za njihov nadolazeći servis te je na Twitteru objavio poruku u kojoj je poručio "Bye Bye Skype".

Dotcom nije naveo tačan datum lansiranja ovog servisa, tako da ga možemo očekivati početkom sljedeće godine, a bit će zanimljivo vidjeti kako će jedan od najomraženijih ljudi FBI-a konkurirati Microsoftu i njihovom Skypeu.


avaz.ba