Policijski službenici Policijske stanice Neum uhitili su osobu inicijala I. S. (1983.) iz Zenice zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo "teška krađa", priopćeno je Hercegovačko-neretvanske županije. 

Osumnjičeni se tereti da je u utorak, 7. srpnja, u noćnim satima nasilno provalio u apartman u ulici Mimoza u Neumu, te otuđio veći iznos novca i zlatnog nakita.

Provedenom kriminalističkom istragom policijskih službenika PS Neum osumnjičeni je priznao izvršenje kaznenog djela te su kod njega pronađene otuđene stvari, kao i predmeti koje je koristio pri provali.

Kriminalističko-operativnom obradom ispostavilo se da je osumnjičeni višestruki povratnik u vršenje kaznenih djela, te pravomoćno osuđivan za kaznena djela "neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga", "krađa", "teška krađa" i "pokušaj ubojstva", za koja je dobio i odležao 13 godina zatvora.

Po okončanju kriminalističke istrage predmet će biti proslijeđen Županijskom tužiteljstvu na daljnje postupanje, stoji u priopćenju.