Zbog snježnih nanosa zatvorena je dionica R-418 Tomislavgrad - Prozor.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, kolnici su pretežito mokri. Pojačan je promet vozila u blizini gradskih centara. Zbog kišnih padalina i snijega koji se topi povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolnik, pa se vozači pozivaju na pojačan oprez.

Posebna pažnja skreće se na puteve: Jablanica-Mostar-Doljani, Stolac-Neum, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka, Jajce-Banja Luka i Turbe-Skender Vakuf-Karanovac. Vozače pozivamo na dodatan oprez zbog veće količine vode koja se mjestimično zadržava na kolniku. Apeliramo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode uvjetima na putu.

Zbog radova na sanaciji tunela Vranduk II, na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila vozila prometuju naizmjenično, jednom trakom.

Danas počinje drugo polugodište i očekuje se veliki broj djece na prometnicama. Apelira se na sve sudionike u prometu, a posebno na vozače, da budu maksimalno oprezni u zonama blizu škola. Podsjeća se da je brzina kretanja vozila u blizini škola do 40 km/h.

Obustavljen je promet za teretna motorna vozila i autobuse na graničnom prelazu Brčko-Gunja iz sigurnosnih razloga.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je promet zbog radova u Hrvatskoj.

Na snazi su zimski uvjeti vožnje, pa u skladu s tim, u slučaju obilnijih sniježnih padalina, može doći do zabrane ili ograničenja prometa za pojedine kategorije vozila. Policija će pojačati kontrole i isključivati iz prometa vozila bez zimske opreme i poduzimati druge mjere u cilju stvaranja preduvjeta za sigurno prometovanje.