Zbog skorašnjeg kopnjenja velikih količina snijega i mogućih novih oborina Hrvatske vode počele su u subotu postavljati privremeni zid između obala Korane i Mrežnice i karlovačkih naselja Mostanje, Mala Švarča, Logorište, Turanjski Poloj i Turanjski Lug, a na početku radova bio je i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić koji je rekao da će to biti privremeno rješenje, a da je projekt gradnje sustava trajne obrane od poplava za Karlovac uvršten u strateške projekte Vlade
To što je projekt gradnje sustava trajne obrane od poplava za Karlovac uvršten u strateške projekte Vlade jamstvo je da se od gradnje neće odustati, te da će se učiniti sve da bude izgrađen u što skorijem roku, istaknuo je ministar Ćorić.

Naglasivši da su to ipak dugogodišnji projekti, Ćorić je rekao da se za njihovu realizaciju puno učinilo u proteklih sedam mjeseci, a ova privremena rješenja dio su akcija kojima se "u Karlovcu i Ogulinu brani svaka kuća koja se od poplava može obraniti".

Ukupna dužina privremenih žičanih barijera punjenih šljunkom i pijeskom bit će oko pet kilometara, trebale bi biti postavljene u roku od 30 dana, a slična prepreka postavljat će se i u Ogulinu, za obranu od izlijevanja Gornje Dobre na gradske ulice. Takvo je rješenje direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković nazvao neprobojnim sustavom obrane.
Ovi danas započeti radovi događaju se na Maloj Švarči, u neposrednoj blizini državne ceste D1, kod skretanja za Logorište, gdje su poneke kuće u proteklih pet godina bile pet puta poplavljene, rekao je Đuroković istaknuvši da će ovako uloženih nekoliko milijuna kuna biti manji trošak od novih mogućih šteta.

"Za sada nije poznato koliko će materijala biti potrebno, po kojoj će se cijeni moći nabaviti, odnosno koliko će sve koštati, ali bit će manje od ukupne štete samo jednog naleta vode koja poplavi oko 500 kuća, što je šteta od oko deset milijuna kuna. Zato ćemo unatoč gradnji trajnih nasipa sada postaviti i privremenu 'boks barijeru' i to na kotu najvećeg ranijeg plavljenja", rekao je Đuroković i naglasio da se  prvi put u Hrvatskoj ovom metodom brani tako veliki prostor.