Pacijent zaražen koronavirusom je ušetao u pulsku Mornaričku bolnicu kako bi snimio pluća.

Djelatnici bolnice nisu u tom trenutku imali informaciju da je pacijent zaražen. Štoviše, muškarac je došao po preporuci obiteljskog liječnika koji mu je izdao uputnicu za snimanje pluća zbog respiratornih smetnji, piše Glas Istre.

Trenutno je nepoznato o kojem je liječniku riječ, a nije ni jasno zašto pacijent nije bio upućen na zarazni odjel.

Informaciju o zaraženom pacijentu je za Glas Istre potvrdila ravnateljica bolnice dr. Irena Hrstić i dodala da su zbog propusta sada u samoizolaciji laborant i radiološki inženjer.

Sreća je u nesreći, kaže, što je zaraženi pacijent, koji je ušao u bolnicu, imao zaštitnu maskicu i rukavice, a zaštitnu opremu imali su i djelatnici bolnice. Cijeli prostor u kojem je boravio zaraženi odmah je dekontaminiran, piše Glas Istre.

U Istri još jedna osoba zaražena koronavirusom

Još jedna osoba u Istri je pozitivna na koronavirus te je hospitalizirana u pulskoj Općoj bolnici tako da je ukupno 70 osoba zaraženih tim virusom na istarskom poluotoku, izvijestio je u nedjelju navečer županijski Stožer civilne zaštite.

Prema podacima iz Županijskog Stožera civilne zaštite, iz Istarske županije tijekom nedjelje je u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" poslano još 12 uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus, čiji se rezultati očekuju tijekom ponedjeljka.

U međuvremenu, kako je još u nedjelju ujutro potvrdila ravnateljica Opće bolnice dr. Irena Hrstić, jedna od prvih zaraženih osoba u Istri koja je bila hospitalizirana na Odjelu za Infektivne bolesti je izliječena.