Sočne, slatke, kiselkaste, raznih boja: jabuke su pravo čudo prirode. Osim što su ukusne, izuzetno su zdrave. Međutim, zašto neke jabuke imaju crne točkice, a neke ne? Crne mrljice na kori jabuke nastaju zbog jednog nedostatka. Naime, voću je za vrijeme rasta manjkao kalcij. Osim što se točkice vide izvana na kori, one se protežu i u „meso“ jabuke. Na tim mjestima jabuka često ima malo gorči okus, piše MissZdrava.

Jesu li crne točkice na jabuci štetne za zdravlje? Bez brige! Slobodno jedi jabuke s „mrljama“. Ništa manje nisu zdrave od besprijekorno „čistih“ egzemplara. No, mnogo veći problem u današnje vrijeme je varanje u trgovini jabukama.

Varanje koje može biti opasno po zdravlje. I ovu pojavu možete otkriti vlastitim očima i nije vam potrebno neko dublje znanje o jabukama. Naime, u današnje vrijeme nerijetko se pri uzgoju jabuka koriste razni aditivi koji mogu biti opasni. U jabuke se ubrizgavaju kemikalije koje ih čine predobim da bi bile istinite. Također, njihov vijek trajanja produljuje voskom.

I kako onda izbjeći kupnju lažnih jabuka? Tu ćete morati vjerovati vlastitom instinktu. Jabuke koje su presjajne, prezelene i preokrugle, one koje izgledaju presavršeno i koje su supermodeli među jabukama, najvjerojatnije su tretirane kemikalijama. Kupujte jabuke koje ne izgledaju kao da su fotokopije jedna druge.

Na kraju je očito da su crne točkice na jabukama potpuno bezazlene u usporedbi s mnogo većim problemima u svijetu jabuka.