Završena je velika policijska akcija u pariškom predgrađu Saint Denis koja je počela jutos oko 4.30. Francuska policija potvrdila je da je dvoje ubijenih - žena koja je detonirala eksploziv kojim je bila omotana u trenutku kad su specijalne policijske snage blokirale stan u kojem se, smatra se, skriva Abdelhamid Abaaoud i muškarac ubijen u razmjeni vatre javlja HRT

Do ove akcije dovele su informacije o novom napadu koji su planirali na poslovnu četvrt La Defense u Parizu.

Od ranoga jutra samo dva kilometra od Stade de Francea, koji je bio jedna od meta prošlotjednih napada, čula se pucnjava. Čulo se i sedam eksplozija. U jednoj zgradi policija je okružila stan u kojem se, smatrali su, skrivao Abdelhamid Abaaoud.

Prema policijskim izvješćima, lakše su ranjena četvorica policajaca. Mediji su javljali da je ubijen prolaznik te dvojica osumnjičenih. Ranjeno je nekoliko vatrogasaca.

Blokirane su prometnice u sjevernom dijelu Pariza. U pomoć je stigla i vojska. Stanovnici iz obližnjih stambenih zgrada su evakuirani, a vrtići, škole i fakulteti su zatvoreni.

Dogradonačelnik Stephane Peu pozvao je građane da ostanu kod kuće. Kazao je da to nije novi napad, nego policijska intervencija.

Sigurnosne službe smatraju da je u stanu bio i Abdelhamid Abaaoud. Abaaoud je iz Molenbeeka u Belgiji, belgijski je državljanin marokanskog podrijetla. Smatraju ga najpoznatijim džihadistom u Belgiji. U Siriju je otišao 2013. godine i iz te je zemlje organizirao brojne terorističke napade. Jedan povratnik iz Sirije kojeg je francuska policija uhitila u kolovozu upozorio je da Abaaoud planira napad na koncertnu dvoranu negdje u Europi. Policija je utvrdila da je on bio usko povezan s braćom Marokancima. Nema potvrde da je on u tom stanu, ali postoji velika vjerojatnost.

Dok je trajala policijska akcija sasastali su se francuski presjedjenik Francois Hollande, premijer Manuel Valls i ministar unutarnjih poslova Bernard Cezaneuve. Očekuje se njihovo obraćanje javnosti.