U srijedu 23.07.2014. izvršena je primopredaja razminiranih površina na području općine Prozor - Rama. Riječ je o području između Uzdola i Hera, nazvano „Bazeni za vodu Uzdol".  Zapisnik o primopredaji potpisali su: narednik Ante Rezo u ime Oružanih snaga BiH, Miroslav Mihalj i Almir Tuka kao predstavnici RU BH MAC-a, te Pero Kovačević u ime Civilne zaštite općine Prozor - Rama.
Izvođenje razminiranja obavljali su pripadnici Oružanih snaga BiH, pod zapovjedništvom satnika Dragana Marića (s Uzdola), te zapovjednika timova za razminiranje narednika Ante Reze i poručnika Dalibora Vukanovića.

Zapisnikom o primopredaji izvršeno je upoznavanje sa obilježavanjem granica razminirane površine po slijedećem:
-    Pokazano je mjesto trajnog markera osnovne točke sa ukucanim ID brojem zadatka,
-    Objašnjeno je trajno obilježavanje svih lomnih točki razminirane površine sa po tri metalne šipke koje se mogu pronaći s metal detektorom,
-    Pokazano je polutrajno obilježavanje granica razminirane površine na svim lomnim točkama i na svakih 50 m pravca s kočićima visine 0,5 m, čiji je vrh (10 cm) obojen bijelom bojom,
-    Pokazana je polutrajna ograda ili samostalni minski znaci minirane površine koja se nastavlja i graniči s razminiranom površinom.

Posao razminiranja površine u općini Prozor - Rama nastavlja se i dalje, a slijedeće područje je nastavak površine između Uzdola i Hera i površine na području Huduskog.

prozor-rama.org