U hotelu „Zenit“ u Neumu, u razdoblju od 16. do 19. svibnja tekuće godine odigrano je 16. kadetsko i juniorsko pojedinačno šahovsko  prvenstvo BiH.

Organizator prvenstva bila je Šahovska unija BiH, a tehnički organizator Šahovski savez Herceg-Bosne. Sudjelovalo je ukupno 98 mladih šahista i šahistica iz cijele države. Prvenstvo je odigrano u sedam muških i sedam ženskih dobnih skupina.
Šahovski klub „Rama“ nastupio je s tri predstavnika iako su pravo sudjelovanja izborila još četiri natjecatelja, ali iz osobnih razloga nisu nastupili na prvenstvu.

Za naš Klub igrale su Sanja, Sara i Mia Marić, a najuspješnija je bila Sara koja je u kategoriji kadetkinja do 16 godina osvojila brončanu medalju. Sanja je u kategoriji kadetkinja do 18 godina zauzela četvrto mjesto, dok je Mia u kategoriji kadetkinja do 10 godina zauzela šesto mjesto.

Bitno je naglasiti da je Sara imala isti broj bodova i iste dodatne kriterije kao i njene šahovske protivnice koje su zauzele prvo, odnosno drugo mjesto. Zadnji kriterij za diobu mjesta bio je ždrijeb pa je ovdje Sara imala najmanje sreće i izvukla treće mjesto što je pokazatelj da je pored znanja ponekad potrebno imati i malo sreće.