Dr. sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije danas je, u izjavi za medije, predstavio aktivnosti Projekta „Energetska učinkovitost“ u HNŽ i završetak radova na objektu Srednje škole u općini Prozor-Rama.

„Nastavljajući provedbu aktivnosti Projekta „Energetska učinkovitost u BiH“ završeni su radovi na još jednom javnom objektu u Hercegovačko-neretvanskoj županiji – J.U. Srednja škola u općini Prozor-Rama.



Iznimno me raduju ovakva dešavanja jer su nam ona prikaz ispravnosti puta kojim smo sami iscrtali putokaze, a sve u želji za poboljšanjem uvjeta života primjerenim današnjem vremenu u našoj županiji.



Za obnovu objekta Srednje škole u općini Prozor-Rama, Vlada je izdvojila iznos od oko 230.000,00 KM, a izvršeni su radovi toplinske izolacije fasade i tavanice ispod kosoga krova, ugrađen je novi kotao na pelet i djelomično je zamijenjena rasvjeta.

Ponosan sam na to što je Vlada, na čijem sam čelu, prepoznala značaj ovoga projekta i njegovu višestruku korist. Složili smo se kako ćemo provedbom aktivnosti ovoga projekta doći do bržeg i isplativijeg načina poboljšanja kvaliteta objekata javnih institucija u području obrazovanja, učinivši ih funkcionalnim i udobnijim mjestom boravka i djelovanja. Također, aktivnostima ćemo osigurati ekonomske i energetske uštede, ali, i biti poticaj gospodarstvu-sektoru građevinarstva.

Najbitnije je to da provedbom Projekta energetske učinkovitosti ulažemo u budućnost naše mladeži i zaštitu okoliša jer prostor u kojem živimo moramo čuvati za buduće generacije.

Na koncu, sve ono što smo uočili kao rezultat aktivnosti ovoga projekta dodatno osnažuje našu nakanu da dođemo do konačnog cilja – obnove svih javnih objekata u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.“ - kazao je predsjednik Herceg.