Prije nešto više od godinu dana, župa Rumboci krenula je u projekt izgradnje nove kapelice i proširenja groblja. Prvi dio radova, završen je u mjesecu studenom prošle godine. Dolazak povoljnijih vremenskih prilika, donio je nastavak radova na uređenju kapelice koja će, osim u molitvene svrhe biti korištena i kao mrtvačnica. Uređenjem prilaza kapelici i postavljanjem zvona, planirani radovi na izgradnji kapelice su završeni i ona sada u potpunosti može služiti svojoj namjeni.

U sklopu projekta, uređenja i proširenja groblja, planirano je postavljanje nove ograde, a dio tih radova je već završen. Također, započelo je rušenje i uklanjanje stare kapelice, te će, na prostoru koji je ona nekada zauzimala, kao znak sjećanja za sve poginule i nestale iz župe Rumboci biti podignut središnji križ, ispred kojega će se moći zapaliti svijeća za sve one koji počivaju na neznanim mjestima i grobljima.

Potpunim završetkom ovoga projekta, Rumboci će se svrstati među sredine s uređenim i održavanim grobljima, piše RPortal.eu