Ovih dana smo uspješno završili humanitarnu akciju izgradnje kupatila i saniranja unutarnjeg plafona i vanjske ploče obitelji Marka Stojanovića-Brace sa Krančića. Da se podsjetimo, Marko Stojanović je 100% invalid od djetinjstva kada je sa dvije i pol godine obolio od dječje paralize i od tada je gotovo nepokretan, oženjen je i otac troje djece, od kojih dvoje pohađaju 7. i 8. razred osnovnog obrazovanja, a jedno 2. razred gimnazije. Marko sa obitelji živi od skromnih primanja civilne invalidnine, te smo na poticaj i potporu dobrih ljudi proveli ovu akciju, kako bi im barem jednim dijelom olakšali svakodnevni život.

Ovim putem se želimo zahvaliti svima koji su na bilo koji način pomogli ovu akciju, bilo financijski, bilo radom i građevinskim materijalom, također i onima koji nisu bili u mogućnosti pomoći, ali su bili moralna potpora ovoj akciji. Treba „zahvaliti“ i onima čija je dužnost bila da pomognu ovu obitelj, a nisu, jer su nas svojim postupkom ujedinili i pokazali da ljudska dobrota je još uvijek tu i da je ovakvi humani postupci bude.

Ovu plemenitu i humanu akciju financijski su pomogle sljedeće osobe:

- Ivan Stanić-Švabo iz Tomislavgrada sa prebivalištem u Austriji sa 2.000,00 KM. Inače Ivan je pukovnik HVO-a, HRVI 100%, desna ruka generala Glasnovića, zapovjednik popularnih Šunjalica, čovjek koji je prošao sva ramska bojišta, te je na jednom od njih i teško ranjen (Pisvir). Moramo napomenuti da je netom prije ove humanitarne akcije, Ivan Stanić-Švabo ovoj obitelji donirao i 250 eura za kupovinu školske opreme i udžbenika.
- Milenko i Marijana Juričić iz Rame sa prebivalištem u Austriji su donirali 200 eura.
- Radovan Remić, etno selo „Remić“ je donirao 150 eura.
- Jozo (Mate) Barešić sa prebivalištem u Puli donirao je 128 eura.
- Katica Vukoja je donirala 200 KM.
- Ante Marić-Jerkićev sa prebivalištem u Njemačkoj je donirao 100 eura.
- Ante Bilić „Alf market“ doo, donirao je 100 KM
- Anonimna uplata 100 KM.
- Niko Džolan-Božin iz Rumboka je donirao 100 KM.
- Ivan Šekelja, konoba „Gaj“ je donirao 50 eura.
- Ivan Babić-Kivo, caffe „Ema“ je donirao 50 eura.
- Zora i Marko Vladić sa Gračaca su donirali 50 KM.

Napomena: ovdje su navedene uplate evidentirane do 3.11. 2017.

Svoj veliki doprinos besplatnim radom, odnosno majstorstvom su doprinijeli sljedeći majstori:

- Pero Šarčević zvani Pere Ramac sa sinom Ilijom i Marinkom Vidakušićem su uz svoj materijal uradili vanjsku izolaciju ploče.
- Jozo Meštović-Tito i Dragan Ćališ su uradili kompletne voodoinstalaterske, kanalizacijske radove i postavljanje sanitarije u kupatilu, a djelomično su ugradili i dio svoga materijala.
- Luka Baraban-Kare je uradio unutarnju izolaciju stropa uz svoj materijal.
- Dragan Baketarić-Gigo, općinski vijećnik je uradio kompletne keramičke radove.
- Željko Brajko je uradio potrebno žbukanje.
- Ivan Baketarić-Bobetko je uradio i ugradio komplet eletro-instalacija.

Sa doniranjem određenog dijela materijala su pomogli još: Dane Ćurić firma „Energy“, Mile Jelić-Šiljo i Ivo Iličić caffe „Mediteran“.

Ovu akciju smo htjeli provesti što racionalnije kako bi ušedjeli novac, kojim bismo mogli da uradimo bazen za vodu s kojim ova obitelj ima problema. Naime, sadašnji bazen je napravljen neprikladno i van svakih standarda, te je malog kapaciteta, usljed čega često dolazi do kvarova na perilici za rublje.

Ukupno je prikupljeno financijskih sredstava 2.550,00 KM i 678 eura, a utrošeno 2.314,00 KM, ostatak se planira utrošiti na navedeni bazen.

Završetkom ove akcije, ne trebamo zaboraviti obitelj Stojanović jer i dalje će im trebati pomoć za svakodnevni normalan život i školovanje djece. Stoga molimo sve koji mogu, da i dalje pomažu obitelji Stojanović.

Još jednom zahvaljujemo svima koji su učestovali u ovoj humanitarnoj akciji, također hvala i medijskom pokrovitelju, portalu rama-prozor.info!

Voditelji akcije:

Gusto Vlajčić, Jakov Kolakušić i Ivan Ćiro Fofić