Postala je tradicija da Zavičajno kulturno-umjetničko društvo „Rama“ iz Pleternice, koje čuva i njeguje izvorne običaje starog kraja na razmeđu Bosne i Hercegovine, ugosti i počasti novinare ovdašnjih medija u znak dugogodišnje suradnje na praćenju njihovih brojnih aktivnosti i gostovanja.

Tako je bilo i ovih dana u domu predsjednika ZKUD „Rama“ Jure Vidakušića i njegove vrijedne supruge Danice.

A za ovu prigodu, ponovo po tradiciji, Danica je pripremila izvorne specijalitete Rame kao što su pita zeljanica, sir iz mišine, šunka, pita krumpirača, te obilje raznih vrsta mesa sa krumpirom ispod peke.

Predsjednik Vidakušić srdačno je pozdravio svoje goste, te izrazio zahvalnost ovdašnjim medijima, kao i gostima iz Šokačkog portala, rekavši da se nada nastavku ovako dobre suradnje i praćenja njihovog rada, pogotovo nastupa u zemlji i inozemstvu. Posebno je izdvojio  doprinos medija prezentaciji tradicionalne zavičajne priredbe „Običaji starog kraja“ koja se svake godine organizira početkom prosinca uz dan grada i zaštitnika Sv. Nikole.

Inače, iza Ramaca je i u ovoj godini niz zapaženih nastupa od kojih se ove godine izdvaja izvođenje ramskih običaja na javnom snimanju popularnog serijala „Lijepom našom“ Hrvatske televizije pod vodstvom urednika i voditelja Branka Uvodića.

Foto: D. Mirković / Pozega.eu