KUD Zavičajno društvo „Rama” i ove je godine, povodom Dana grada Pleternice, organiziralo Smotru folklora „Običaji starog zavičaja”. Smotra je organizirana 15.puta na čemu su Ramcima čestitale gradonačelnica Marija Šarić i županica Antonija Jozić.

– Zahvaljujem KUD-u Rama, koje je aktivno tijekom cijele godine, podržavaju sve naše manifestacije i događanja i udišu jednu posebnu notu ovdje u Pleternici Hvala vam na tom trudu kroz cijelu godinu i čestitam vam ovu petnaestu obljetnicu. Mi smo ponosni na vaše postojanje u našem gradu – rekla je gradonačelnica Šarić.

Županica Antonija Jozić je podsjetila kako je Slavonija u prošlosti otvorila srce i prihvatila Hrvate iz Bosne i Hercegovine, tako i Ramce kad su se morali iseliti. – Ti ljudi su ovdje donijeli svoje običaje, kulturu, tradiciju i evo, nakon 50,60,70 godina čuvaju običaje svoga zavičaja. Isprepleli smo se svi mi zajedno nekako i evo, gradimo ovu našu hrvatsku svi zajedno – dodala je županica.Na početku programa sve je pozdravio i predsjednik pleterničkih Ramaca Jure Vidakušić, zahvalivši se svima koji su im pomogli u organizaciji smotre.

U programu su nastupili, uz domaćine, i kulturno-umjetnička društva iz Jakšića, Beravaca, Slav.Broda, Bjeliševca i Farkaševaca a posebno srdačno su pozdravljeni članovi UKPD „Ukrajina”.
 


Tekst i foto: V.Milković / pozeskivodic.com