Policijska uprava zadarska objavila je da su njeni prometni policajci na autocesti A1 oko 11 sati u BMW-u pronašli veću količinu droge, u prvom redu 637,3 grama izrazito čistog kokaina. Zaplijenjena droga u maloprodaji bi dosegla, navodi se, preko 900.000 kuna.
 
PU zadaraska u priopćenju ne otkriva gdje su točno zaustavili 60-godišnjeg vozača, ali navode da su ga zaustavili “službenici Postaje prometne policije” zato što je vozač svojim BMW-om iz smjera Zagreba prema Splitu jurio prebrzo.
 
Drogu nanjušila “Lili”

U priopćenju policija navodi da je BMW zagrebačkih tablica, te da je sumnjivo ponašanje vozača bilo ono što je policajce ponukalo da BMW temeljito pregledaju. Policajci su do automobila na autocesti dovezli službenog psa, kako se navodi u priopćenju, po imenu “Lili”.
 
Vrlo brzo Lili je nanjušila drogu. Policajci su pozvalu vučno vozilo, otpremili BMW na “skrovito mjesto” i tamo ga temeljito pretresli. Pronašli su, redom: 637,3 grama kokaina pakiranog u 79 pojedinačnih paketića različite težine, 14,9 grama hašiša, 3 grama marihuane, 2 grama amfetamina odnosno speeda,  te 2 ampule s 0,5 grama MDM-a.
 
Skoro milijun kuna

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je droga bila namijenjena preprodavačima za daljnju prodaju konzumentima na zadarskim ulicama, a radi se o kokainu izrazito visoke čistoće, kojeg preprodavači miješaju s punilima radi povećavanja mase te se procjenjuje da bi vrijednost zaplijenjene droge na uličnom tržištu dosegla preko 900.000,00 kuna”, priopćila je policija.
 
Vozač je s kaznenom prijavom završio kod pritvorskog nadzornika, a automobil i drogu su mu oduzeli, prenosi N1.