Između mjesta Budaševo i Topolovac kod Siska nastao je, kao posljedica potresa, rascjep u zemlji dug 150 metara. 

"Na ovim ispitivanjima radi grupa geologa koja ispituje samo nosivost ovog tla, je li došlo do nekog procesa, slično kao u Mečenčanima, ali ovdje nije opasno s obzirom na krški reljef u podzemlju", kazao je državni tajnik Tugomir Majdak za RTL Danas. 

Na istom polju pored Siska ima još 20 rascjepa, a iako nisu opasnost za ljude, pitanje je može li traktor od 10 tona izdržati bez da propadne. 

"S druge strane vezano uz ispitivanja, moramo ustanoviti je li došlo do izbijanja toksičnih čestica na površinu zemljišta, odnosno, ima li pojave teških metala", dodao je Majdak i ustvrdio da slijede pedološka istraživanja kako bi poljoprivrednici mogli za mjesec dana krenuti u svoje uobičajene radove. 

Naveo je i preporuke za poljoprivrednike koje na ovom području obrađuju zemlju.  

"Imamo koordinatore na razini svakog naselja, odnosno Stožer civilne zaštite, dakle u Donjim Kukuruzarima, kada poljoprivrednici moraju izaći na teren imamo Civilnu zaštitu i HGS za pomoć poljoprivrednicima. Pošto rascjep nije opasan, trenutno nema mehanizacije na ovom području, a ispitivanjem ovog površinskog sloja, doći ćemo do rješenja za saniranje ove površine", kazao je Majdak.