Brige modernih roditelja svakako su usmjerene na aktivnosti njihove djece na Internetu, ali ne toliko zbog stranica koje posjećuju koliko zbog ljudi koji ih tamo vrebaju. Stoga su sve popularniji softveri za nadziranje, a svaki od njih ima svoje prednosti i svakako pomaže.

Koristeći one najbolje, sigurno se neće dogoditi da bilo tko na vašem računalu neovlašteno posjećuje određene web stranice, a da vi to ne znate. Kompletna povijest surfanja, lozinke, korisnički računi i ostala aktivnost bit će vam na dlanu. A softver je jednostavno za koristiti. No da biste se snašli u moru svega što se nudi, Ictbusiness.info nudi vam popis onih najboljih za svaku platformu.

Revealer Keylogger Free

Vjerojatno najbolji izbor za desktop računala jer korisnik ne primjećuje program, on mirno radi u pozadini i obavlja svoj posao. Najbolje od svega je što i besplatna verzija ima sve potrebno, pa i to da provjerava svaku instalaciju koja se odvija na računalu. Uz to su dostupne i opcije kao provjere lozinki, određivanje nesigurnih stranica i provjeravanje povijesti surfanja.

Verzija koja se plaća omogućava više zabrana, praktički zaključava računalo na dijelovima kojima to želite i notifikacijama obavještava glavnog korisnika o svemu što se događa.

Free Keylogger Pro

Nešto je slabiji od Revealera, iako ima praktički sve što i on. Problem je što ne može grupirati izvješća o logovima nego šalje sve jedno po jedno i na tome trunkicu zaostaje za najjačim konkurentom. Plaćena verzija i dalje ne omogućava grupiranje, ali omogućava striktiniju zaštitu.

Refog Free Keylogger

Ovo je alat za administratore, ne za roditelje. Omogućava potpunu kontrolu stranice kojom administrirate i samim time donosi niz opcija vezanih uz lozinke, pristup, instalaciju programa i općenito nadgledanje sustava. Plaćena verzija čak razvrstava logove na način koji želite, tako da sve bude preglednije. Donekle to pruža i besplatna verzija. I preporuka je uzeti plaćenu verziju ukoliko se bavite većim sustavom, jednostavno je sve na dlanu i jedna osoba može pratiti na desetke računala bez većih problema.

The Web Blocker

Iznimno koristan alat za roditelje, a kako mu samo ime kaže, blokira određene web stranice. Naravno, možete postaviti i početne riječi koje će blokirati, kao primjerice "porn", "nasilje", "smrt" ili "seks", što znači da će blokirati sve vezano uz to.

Keylogger Free

Za početnike možda i najjednostavniji alat, sve je prikazano na sučelju, vodi korisnika kroz proces postavljanja stvari kako ih želite postaviti i nudi savjete što bi se moglo dodatno napraviti za bolju kontrolu. Nedostaju mu opcije kao drugim ovdje navedenim alatima, ali nudi dovoljno toga, blokira stranice i pristup dijelovima računala, pazi na lozinke i kompletnu aktivnost. Ono što ga čini ranjivim jest činjenica da se pristup njemu ne može zaštititi lozinkom, što je pomalo apsurdno.