Prije tri godine Fred Allen je bio taksist koji je radio 12 sati dnevno da uspije spojiti kraj s krajem. Danas zarađuje tisuće dolara od novca poreznih obveznika, tako što spava s prostitutkama za novac, a zatim pomaže da se na sudu zatvore nelegalni bordeli.

''Ni za milijun godina ne bih pomislio da postoji ovakav posao, a kamoli da bih ga ja mogao raditi. Ovo je zaista čudan svijet'', rekao je 60-godišnjak.

Kada je objavljen natječaj za istraživača bordela, prijave su stizale čak iz Finske, no Fred je bio jedini koji je ispunjavao sve uvjete – imao je dozvolu za privatnog detektiva, odlično je govorio i pisao engleski jezik, bio je voljan pojaviti se na sudu kao svjedok, i naravno, nije bio u braku.

Njegov posao su posjete bordelima koji su registrirani kao saloni za masažu.

''Nikad prije toga nisam bio u bordelu, tako da sam bio prilično nervozan. Stalno sam se podsjećao da je to što radim legalno, a nakon što je prvi dan završio, u poslu sam počeo i uživati'', priznao je Allen.

Dosad je 'odradio' oko 60 poslova na području Sydneya. Što se tiče samog sadržaja posla, Fred je rekao da je sigurniji od taksiranja, a također i bolje plaćen.

Danas.hr/ smh.com.au