U Mostaru su započeli pregovori predstavnika sindikata zdravstvenih radnika u Hercegovačko-neretvanskoj županiji s predstavnicima županijske vlade oko zaključivanja granskog Kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavca i radnika u oblasti zdravstva na području te županije te povećanju njihovih plaća.

- Pregovori su počeli nakon dvije godine' borbe' s Vladom HNŽ-a oko potpisivanja granskoga kolektivnog ugovora o pravima i obvezama poslodavca i radnika u oblasti zdravstva na području HNŽ-a, odnosno zahtjeva za povećanjem plaća zdravstvenim radnicima i poboljšanja njihovih uvjeta - potvrdio je predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a Dalibor Vuković uoči pregovora.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar Ivica Anić izrazio je nadu će se napokon ispoštovati njihovi zahtjevi.

Oko dvije i pol tisuće članova Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a i Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB-a Mostar od 10. prosinca prošle godine nalazi se u generalnom štrajku.

Sindikalisti traže povećanje plaća i novi kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavca i radnika u oblasti zdravstva.

Najavljuju da štrajk i dalje ostaje ako se ne ispoštuju njihovi zahtjevi.