Provod bivšeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića na pjena partyju na rijeci Ukrini razbjesnio je vlast u Republici Srpskoj, te je naložena istraga ovog slučaja.

Naime, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske najoštrije je osudilo upotrebu kemijskih sredstava u prirodnim vodotocima, a pojedince koji su to učinili nazvalo je neodgovornim, priopćeno je iz ovog ministarstva.

Upravo zbog toga, od Inspektorata Republike Srpske zatraženo je da istraži ovaj slučaj, te su "Vode Srpske" naložile uzimanje uzorka vode za analizu.
 


Iz resornog ministarstva su naveli da je neshvatljivo i nedopustivo da se u svrhu zabave u rijeku ispuštaju kemikalije, te da će inzistirati da se utvrde sve okolnosti i kazne počinioci ovakvog zagađenja rijeka.

Pjena kojom je Mektić bio prekriven dok je izvodio mostarsku lastu, nastala je iz topa za generator pjene.

Iz ministarstva podsjećaju da je upotreba kemikalija pogubna za biljni i životinjski svijet rijeka, a posebno je specifično što se to dogodilo na rijeci Ukrini, koja je jedinstvena i po specifičnom fenomenu "cvjetanja rijeke", odnosno "ukrinskom vodenom cvijetu", koje izaziva jedna vrsta bijelog leptira.

 - Zapjenilo zbog pjene, zatražena istraga zbog partyja na Ukrini

"Neshvatljivo je i nedopustivo da se u svrhu zabave u rijeku ispuštaju kemikalije, a ministarstvo će do kraja inzistirati da se utvrde sve okolnosti i kazne počinirwlji ovakvog zagađenja rijeka", priopćeno je iz ministarstva.