Oprezno treba voziti po mokrim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima u većem dijelu Bosne i Hercegovine.

Na dionicama cesta u višim planinskim predjelima upozorava se na mjestimično ugažen snijeg i led na kolniku. Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozorava se na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima se savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama. Na dionicama cesta gdje su u tijeku radovi prometuje se sporije.

Zbog većeg odrona na dionicama M-16.2 Prozor - Jablanica, M-14.2 Drvar – Resanovci, R-413 Kneževo - Turbe i R-467 Olovo - Ribnica promet se odvija usporeno, jednim prometnim trakom naizmjenično. Zbog izvođenja radova u tunelu Karaula na dionici M-17 Maglaj - Žepče, promet se odvija usporeno jednim prometnim trakom naizmjenično. Na M-14.1 Brčko - Lončari obustavljen je promet zbog izgradnje mosta u mjestu Krepšić.

Za vrijeme obustave, prometuje se R-460 Brčko - Cerik, kao i lokalnim cestama i ulicama u naselju. Zbog aktiviranja klizišta i pucanja vodovodne cijevi, usporeno se prometuje na dionici M-16 Banja Luka - Crna Rijeka (Gornji Šeher). Na dionici M-18 Brod na Drini - Šćepan Polje (granica BiH/CG), zabranjen je promet za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona. Sporije odvijanje prometa zbog radova očekivati je na M-14.1 Odžak - Vukosavlje.

Zbog radova na razminiranju terena u blizini prometnice mogući su povremeni zastoji tijekom dana na M-14.1 Brod - Odžak, Brčko - Bijeljina (naselje Gredice) i M-19.3 Rogatica - Ustiprača (u mjestu Dub). Zbog izvođenja radova u Mostaru, obustavljen je promet od Lučkog mosta do parka Alekse Šantića, te od raskrižja ulica maršala Tita i braće Brkića do Trga Ivana Krndelja (autobusna stanica). Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, priopćeno je iz IC AMSBIH-a.