Možete se okrenuti vašem PlayStationu ili Xboxu i zaigrati nekoliko bezumnih rundi igre Call of Duty, ali umjesto toga za promjenu se možete okrenuti i pravim klasicima svijeta videoigara. Sada su dostupniji nego ikada prije.

Zahvaljujući web stranici Internet Arcade, nevjerojatnih 900 arkadnih igara 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća, za koje je bilo potrebno ubaciti kovanicu da bi se igrale, sada je besplatno dostupno putem vašeg preglednika.

Softver je smješten na stranici Internet Archive kao dio nastojanja ovog projekta da sačuva dio računalne povijesti.

Internet Arcade je vrhunac napora u kodiranju Jasona Scotta i tima programera koji stoji iza multi-platform JSMESS (JavaScript Mess) emulatora. Rezultat je nešto što vrijedi pogledati. Nije svaka igra lako igriva s tipkovnicom, ima tu još bugova, ali širina cijelog ovog projekta je zaista zapanjujuća.

Nažalost, nema uputa za igranje, tako da ćete morati sami shvatiti kako neke stvari rade. Osnove su jednostavne; pritisnite "5" za umetanje novčića i pritisnite "1" za igru s jednim igračem. Tipke sa strelicama će vam omogućiti kretanje, a tipka ALT obično je tipka za akciju.

Dobru zabavu želimo uz ove klasike!

Tehnoklik.hr/The Verge