Tijekom ove godine u Bosni i Hercegovini pod okvirom FIBA 3x3 odigrat će se ukupno 64 turnira od toga više od trećine su u okviru "Liga 3x3 RS". Samo dva turnira službeno su imala viši status od 20.Streetball Rama 2022. - "Davor Ivančić Dačo" i to "Satelite" Prnjavor i Pale. Za sada nije poznato kako će FIBA 3x3 rangirati finale 3x3 Republike Srpske i finale 3x3 BiH a uvjeren sam da bi trebali dobiti viši rejting.

Što reći za naš Streetball Rama koji je dobio sve pohvale i zaslužen rejting od svjetske organizacije FIBA 3x3 uz napomenu da je na njihovoj platformi "playfiba3x3" ove godine odigrano preko deset tisuća turnira u svijetu a broj registriranih 3x3 igrača s potvrđenim profilom je oko milijun.

Streetball Rama turnir je organizirao HKK Rama zahvaljujući generalnom pokrovitelju Općini Prozor-Rama te blizu stotinu sponzora koji su dali ogroman doprinos i potporu. Ipak moram izdvojiti Ministarstvo kulture i športa Federacije BiH na dodjeli 3000 KM na osnovu projekta "Streetball Rama" od strane kluba HKK Rama. Također se zahvaljujemo Vladi HNŽa na čelu s Nevenkom Hercegom. Veliki je broj osoba koji su vrbovali mnoge utjecajne osobe da budu a i sami su bili pokrovitelji turnira. Jednostavno turnir je bio fenomenalan i savršen a po najviše zahvaljujući dragom Bogu sva četiri dana odigrana su vani gdje se tražilo mjesto više za gledanje. Veseli me činjenica da je veliki broj mladih osoba igralo na turniru i naravno nazočilo u gledalištu što je garancija za budućnost. A što se budućnost tiče i košarke bitno je najaviti pokretanje na jesen seniorskog tima HKK Rama. Na svim našim skupovima veterana do sada Dačo bi potencirao i uvijek govorio "seniorski tim HKK Rama može i mora postojati u Prozor-Rami".

Što se tiče budući Streetball Rama turnira u Prozoru bitno je istaknuti da viši rejting od ovogodišnjeg moguće je dobiti isključivo samo ako se uplati nekoliko tisuća eura na račun FIBA 3x3 ili eventualno da turnir bude u okviru novoformirane "LIGE 3x3 BiH" što po meni je moguće, naravno uz potporu košarkaškog saveza BiH i sva tri ostala saveza. Glede budućnost, svako nužno i obvezujuće je postojanje 3x3 reprezentacije BiH.!

Na FIBA 3x3 listi od 205 država uvjerljivo broj jedan je Srbija a iz regije trenutno je: 17. Slovenija, 39. Hrvatska, 42. BiH, 45. Crna Gora i 65. Sjeverna Makedonija.

Zahvaljujem se u svoje osobno ime portalu Rama-Prozor info koji je pratio gotove sve turnire Streetball Rama čak onda kada neki drugi lokalni portali nisu ni postojali. HVALA!

Ivica Čuljak/Streetball Rama

Portal Rama-Prozor.info ovom prilikom zahvaljuje se Ivici Čuljku na dugogodišnjoj suradnji s portalom.