Ovim putem se u svoje osobno ime, u ime stranice "Streetball Rama" ali i u ime HKK Rama želim ZAHVALITI svima Vama;

- Hvala vjerojnoj publici koja je pratila 16. Streetball Rama na igralištu OŠ "Marka Marulića" u Prozoru uživo ili putem internet portala i društvenih mreža.

- Hvala vjernim sponzorima od generalnih koje sam spomenuo u nedjelju do onih "najmanjih" koji su za mene najveći jer su dali prilog koliko su imali i mogli te tako omogućili da se isfinancira ovaj turnir.

- Hvala na potpori javnih gradskih poduzeća prvenstveno Vodograda, ispostave Elektroprivrede, MUP-a i Doma zdravlja Rama koja je imala jednu lakšu intervenciju.

- Hvala prozoskom župniku koji nam je dao plastične stolice na uporabu za dvoranu u slučaju kiše i koje hvala dragom Bogu nisu korištene.

- Itd...

Hvala svima Vama koji ste sve ove godine bili uz HKK Rama i pratili nastupe kako kluba tako i utakmice na Streetballu.

Mnogi od vas znaju kako je klub nastao a oni koji ne znaju čuli su valjada i nemogu se oteti dojmu da se ne prisjetim treninga u maloj dvorani i putovanja preko prašinave "ceste spasa" na prve utakmice, zatim igranja domaćih utakmica na asfaltu gdje je sada GSD-a te u lednoj dvorani na Gračanici kao i u dvorani u G.Vakufu-Uskoplju. Usporedno s nastupima kluba ljeti počinje se organizirati i održavati turniri u "uličnoj košarci" i to:

• prvi ispred Motela Rama kojeg po najvećom zaslugom organizira Davor Ivančić, kada su pobjednici bili momci iz Rumboka (Iličić, Kovačević, Šarčević...) pobjedivši prve favorite (Vukoju, Ivančića, Džolana... ) uz zanimljiv detalj da je ukupni nagradni fond s tog turnira kojeg su igrači dobili iste večeri u Motelu Rama i potrošen.

• drugi kod zgrade PTT-a, kojeg su osvojili Vukoja, V.Biloš, Ivančić i Džolan, a i dan danas sjećanja ne blijede jer na tom turniru dolaze i nastupaju mladići iz Viteza i od tada redovito narednih deset godina za redom da bi danas ti isti igrači bili poznati u svijetu 3X3 igre (Željko Palavra i Ranko Križanović) kojima se priključuju kasnije Toni Jurčević i Mario Blaškan. Kada bi naveo podatak koliko su samo finala vitežani izgubili u Rami iznenadili bi se ali njih svaka pobjeda ali i poraz od boljeg tima "Modea" (Muslin, Džidić, Cvitanović, Kovačević ...) samo ih je "čeličio".

Na skupštini kluba ove godine u proljeće jednoglasno se prihvatio prijedlog i donijela odluku da naš 16. Streetball turnir bude u okviru sustava lige BiH i time pod okvirom Međunarodne svjetske organizacije "Fiba 3x3". Do tog prijedloga se došlo ranijim dogovorom i incijativom od strane Željka Palavre i od tada počinje se s izradom kalendara natjecanja a tempo diktiraju Mastersi, Challengeri i Satelite Fiba 3x3 turniri a u svemu tome mi smo zadržali svoj termin održavanja zadnji vikend u srpnju.

Sav teret oko organizacije po običaju preuzima na sebe predsjednik kluba Ivica Vukoja uz potporu trenera Mije Kneževića i Tonija Burića te Marka Grozdića koji uključuju i juniore u pripremi terena. Nemjerljiv je doprinos i Veterana koji su izlobirali mnoge sponzore i bili na usluzi, a eto kažu mi da i ja imam neke zasluge u svemu tome na vođenju statistke te blagovremenim objava s kojima sam vam možda ponekad i dosđivao.

Do sada na završnicu "3X3 LIGA BIH" u Vitezu 11.-12.8.2018. plasirali su se timovi iz sljedeći mjesta: Bijeljine, Bihaća, Bugojna, Banja Luke, Laktaša, Viteza, Sarajeva, Tuzle, Trebinja, Zenice, Živinica i Rame. Tim iz Rame (Meter, Ćavar, A.Džolan i I.Džolan) to pravo su izborili zahvaljujući 4. poziciji na nedavno završenom Streetballu Rama jer su prva tri plasirana tima ranije svoj nastup osigurali u Vitezu. Ostala su još tri turnira da se odigraju u Trebinju, Čitluku i Vitezu nakon čega će biti poznati svi sudionici finala. Na play.fiba3x3 mogu se pogledati rezultati s svih pomenuti turnira a s finalnog iz Viteza trebao bi biti i live prijenos.

Ivica Čuljak / Streetball Rama


Portal Rama-Prozor.info ovom prilikom zahvaljuje se Ivici Čuljku na dugogodišnjoj suradnji s portalom.