Djevojka (17) iz Zagreba u obiteljskoj kući u petak navečer naišla je na nesvakidašnji prizor. Naime, netko je u kolica njezine mlađe sestre ostavio novorođenče. Nitko ne zna tko je bebu i zašto ostavio u njihovu domu. Šesteročlana obitelj otišla je u petak iz kuće u popodnevnim satima na rođendan, a 17-godišnjakinja je krenula kući oko 23 sata.

"Kući sam stigla oko 23.30. Čim sam začula plač bebe, koji me iznenadio, tražila sam od kuda dolazi. U hodniku, gdje nemamo svjetla, bila su kolica moje najmlađe seke. Upravo u njima netko je ostavio bebu koja je bila hladna i već je poplavila. Brzo sam uzela sekinu rozu dekicu i zamotala ga. Bio je dečko samo zamotan u plahtu i tako ostavljen", ispričala je djevojka za 24 sata.

Odmah ju je odnijela na kat kuće gdje obitelj inače živi i gdje imaju grijanje. Majka je odmah došla kući s ostatkom obitelji i nazvali su policiju, a ubrzo je stigla i Hitna, koja je bebu odvela u bolnicu. Ništa čudno nisu primijetili, osim da je otvorena centralna peć, no nije bila upaljena. Iako im je donji kat neuređen, majka kaže da su prije nekih mjesec dana jednome muškarcu dopustili da ondje prespava nekoliko dana dok se ne snađe. Ondje je bio četiri dana, no onda je otišao.

Nakon što su ispričali što im se događalo u petak, obitelj je za 24 sata potvrdila kako bi bili voljni brinuti se o dječaku ako neće imati tko. Beba je prebačena u KBC Zagreb i odličnog je zdravlja te će vjerojatno završiti u domu za nezbrinutu djecu.