Otac je u Mlinovima na sjeveru Zagreba ubio troje malodobne djece, četverogodišnjaka i sedmogodišnje blizance, dječaka i djevojčicu, piše Jutarnji list. Ugušio ih je u potkrovlju urbane vile s tri kata. Nakon toga je pucao u sebe.

U bolnici je. Nije poznato u kakvom je stanju.

Zločin je to kakav Hrvatska ne pamti. Dojava je stigla iza 2 u noći. Tijelo četverogodišnjaka bilo je u spavaćoj sobi, a blizanci, sedmogodišnji dječak i djevojčica, u dnevnom boravku u kojem su bile i njihove igračke.

"Na mjestu događaja pronađeno i troje djece bez znakova života te se sumnja na kazneno djelo ubojstva. Očevidom rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetnika", izvijestila je zagrebačka policija.

Prema neslužbenim podacima djecu je ugušio austrijski državljanin koji živi i radi u Zagrebu.

Prije brutalnog zločina na društvenim mrežama objavio je pismo u kojem je naveo da ga je ostavila djevojka jer je njegova bivša žena bila loša prema njoj te da je ostao bez novca. Spominje i svoje prijatelje i braću iz masonske lože.

Nakon što je pronađen u stanu gdje je najvjerojatnije ubio svoje troje djece - blizance djevojčicu i dječaka te još jednog mlađeg sina pokušao se ubiti otrovom ili tabletama. Policajci su ga omamljenog pronašli u stanu i odveli na liječenje u bolnicu Sestara Milosrdnica.

U vrijeme zločina majka ubijene djece nije bila u Zagrebu, a djeca su vikend provodila s ocem.