Rodilja (32), iz okolice Zagreba, preminula je u utorak u Klinici za ginekologiju i porodništvo Kliničke bolnice "Sveti Duh", a prema neslužbenim informacijama, rodilja je preminula zbog plućne embolije uzrokovane trombom.

Smrt rodilje službeno su potvrdili iz uprave bolnice te kažu da se fatalni ishod nije mogao spriječiti ni na koji način, a pokrenuta je istraga o slučaju. Bolnica je za 24sata poslala službeni odgovor.

- Nažalost, točna je informacija da je u Klinici za ginekologiju i porodništvo Kliničke bolnice Sveti Duh ovog tjedna preminula rodilja. Bolnica je zbog ovog neželjenog i neočekivanog događaja pokrenula postupak unutarnjeg nadzora, kako bi se ispitale sve okolnosti. Tijelo pokojnice upućeno je na obdukciju na Zavod za sudsku medicinu, radi utvrđivanja točnog uzroka smrti. Novorođenče je dobro i ovih će dana biti otpušteno iz bolnice. Obitelji preminule pacijentice je, u ime bolnice, izražena iskrena sućut - piše u službenom odgovoru iz uprave bolnice. Predstojnik Klinike prof.dr.sc. Ratko Matijević potvrdio je da je rodilja umrla od tromboze te dodao da je takva smrt izuzetno rijetka te se događa u desetak slučajeva na sto tisuća poroda.