Zagreb je u nedjelju u 6.24 pogodio najjači potres od 1880. godine. Bio je jačine 5.5 po Richteru s epicentrom blizu Markuševca. Osjetio se diljem Hrvatske, a u glavnom gradu izazvao je veliku štetu.

U najjačem potresu koji je pogodio Zagrebu u 140 godina ozlijeđeno je 16 ljudi, a oštećeno je puno zgrada u centru. Nastradao je i toranj Katedrale.

Veliku štetu pretrpjele su i bolnice iz koje su morali seliti pacijente i opremu. Potres koji je pogodio Zagrebu u nedjelju točno u  6.24 bio je najjači od 1880. godine. S epicentrom blizu Markuševca bio je jačine 5.5 po Richteru. Osjetio se diljem Hrvatske, a glavni grad i okolica podrhtavali su nakon toga cijeli dan, a nekoliko manjih potresa bilo je i u noći na ponedjeljak.

Pola sata nakon prvog, uslijedio je drugi potres magnitude 5.0 po Richteru.

Gotovo cijeli dan i noć trajalo je podrhtavanje tla u Zagrebu i okolici što je, kako su objasnili seizmolozi, normalno i u sljedećim tjednima, pa i mjesecima, Zagrepčani se moraju naviknuti na manja podrhtavanja.

Kako su seizmolozi objasnili, to je uobičajeno nakon tako velikog potresa, da bude još više manjih koji će, kako dani budu prolazili, biti sve slabiji.

Oštećene su brojne zgrade u centru grada, a stradale su i bolnice, Vinogradska, Petrova i Jordanovac. 

Najpotresnije slike stigle su iz Petrove gdje su trudnice i rodilje stajale ispred bolnice ogrnute dekama zajedno sa svojim bebicama.

Kasnije su pred bolnicu stigli Dinamovi navijači Bad Blue Boysi koji su pomogli vojsci preseliti inventar bolnice i inkubatore u prostore KB Dubrava.

Tijekom večeri stigao je i apel da se hitno preseli dio pacijenata i inventar na zagrebačkom Jordanovcu. U manje od sat vremena odazvalo se preko 100 Bad Blue Boysa koji su opet potegnuli i pomogli kad je najpotrebnije, prenose 24sata.hr.