Grad Zadar je poplavljen, gradske službe ispumpavaju odvode i poplavljene podrumske prostore javnih zgrada, potopljene su ulice, a kiša još pada. Gradske službe upozoravaju da voda nije za piće. Sve je uzrokovala jaka kiša s grmljavinskim nevremenom, piše HRT.

Obilna kiša u Zadru poplavila je jutros kuće i podrume, zadarski Županijski centar 112 zatrpan je pozivima građana, a iz Meteorološke postaje Zadar izvijestili su da je od 8 do 10 ujutro u tom gradu palo oko 190 litara kiše po metru četvornom što je više nego dvostruko od prosječnih mjesečnih padalina od 98 litara.
 

Zbog jakog nevremena neke su škole otkazale nastavu, a dijelovi grada su bez struje.

Lokalni mediji javljaju da su poplavljeni dijelovi zadarske bolnice. Za hitne pacijente organiziran je prijevoz u druge bolnice.
 

Prokišnjava sportska dvorana Krešimira Ćosića i neki poslovni prostori. Vatrogasci i službenici odvodnje imaju pune ruke posla. Ne rade svi semafori na zadarskim prometnicama. Mobilne mreže imaju ispade i povremene prekide u radu baznih stanica.

Najteže je u naselju Relja, ali nije puno bolje niti u ostalim dijelovima grada. Uslijed obilnih oborina voda je ušla u podrume te je mnogima učinjena velika materijalna šteta. No prava šteta znat će se tek nakon što kiša prestane padati.