Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta na snazi je obustava prometa za sve kategorije vozila na dionicama magistralnog puta M-15 Livno-Šujica i Glamoč-Mlinište.

Iz istog razloga, na snazi je zabrana prometovanja za sva vozila i na regionalnom putu R-419 Rakitno-Blidinje. Zbog zimskih uvjeta za vožnju, obustavljen je promet za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na putnom pravcu Konjic Sarajevo. Otežano i usporeno prometuje se u višim predjelima u zapadnim, sjeverozapadnim i centralnim krajevima naše zemlje.

Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Rogatica, Trnovo-Foča, Sarajevo-Konjic, Sarajevo-Olovo-Kladanj, Bihać-Ključ, Bosanski Petrovac-Drvar, Kupres-Šujica-Tomislavgrad, Livno-Glamoč-Mrkonjić Grad, Livno-Bosansko Grahovo-Drvar i Gornji Vakuf/Uskoplje-Prozor. Dodatne poteškoće na putovima na području Livna, Tomislavgrada, Kupresa, Glamoča i Bosanskog Grahova uzrokuje jak vjetar koji stvara snježne nanose.

Štab Zimske službe Federacije BiH proglasio je zimske uvjete vožnje, pa u skladu s tim dolazi do zabrane prometovanja priključnim vozilima na planinskim prevojima gdje je kolovoz zasniježen, do stvaranja uvjeta za sigurno prometovanje. Također, u slučaju potrebe autobusi i teretna vozila moraju na pogonskim kotačima koristiti lance na planinskim prevojima. Ekipe putne operative nalaze se na terenu, ali zbog izrazito niskih temperatura usporeno je djelovanje posipnog materijala.

''Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnom stanju na putovima i da na put ne kreću bez zimske opreme, čije je posjedovanje zakonski obavezno za sve kategorije vozila'', navedeno je iz BIHAMK-a. Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, promet je u desnoj cijevi tunela Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Molimo vozače da na ovoj dionici autoputa voze smanjenom brzinom. Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, obustavljen je promet  za teretna vozila preko 7,5 t na graničnom prijelazu Izačić. Na ostalim  graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.