U Bosni i Hercegovini sutra prijepodne prolazan poremećaj uvjetovat će jače pljuskove. Grmljavina je moguća na jugu i sjeveru BiH. Padaline se ne očekuju u istočnim područjima Bosne.

U drugoj polovici dana smanjenje naoblake. Poslijepodne jedino na jugu BiH lokalno može pasti malo kiše. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 13 i 18, na jugu zemlje od 18 do 22 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 22 i 28 stupnjeva.

U Sarajevu će, prijepodne, biti pretežno oblačno. U drugom dijelu dana umjereno oblačno vrijeme. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 15 stupnjeva, a najviša dnevna temperatura zraka oko 24.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano uz malu do umjerenu naoblaku. Prijepodne je bilo magle ili niske naoblake po kotlinama u središnjim i istočnim područjima Bosne. Poslije podne postupno se povećavala naoblaka s juga.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 13, Goražde, Ivan-sedlo i Kupres 22, Sokolac 24, Sarajevo 25, Srebrenica 26, Bugojno 27, Jajce, Trebinje i Zvornik 28, Bihać, Gradačac i Tuzla 29, Bijeljina, Doboj, Mostar, Prijedor, Sanski Most, Stolac i Zenica 30, Banja Luka i Neum 31 stupanj, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Bljesak.info