U Hercegovini preovladava pretežno sunčano vrijeme, kao i na zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su registrirani na istoku i sjeveroistoku Bosne, objavio je danas Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) BiH, a prenosi Anadolija.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati iznosile su Bjelašnica 6, Bugojno, Grude i Jajce 13, Drvar, Ivan-sedlo, Livno i Zenica 14, Bihać i Sarajevo 15, Doboj, Prijedor, Sanski Most i Tuzla 16, Banja Luka 17, Gradačac i Trebinje 18, Bijeljina 19 i Mostar 22 stupnja.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 944hPa, za 2hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Danas se očekuje nestabilno vrijeme. Širom zemlje su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina, većinom od sredine dana prema večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 22 i 27 stupnjeva, na jugu zemlje do 30 stupnjeva.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima su mogući i pljuskovi. Najviša dnevna temperatura zraka oko 23 stupnja.

U subotu se očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi su mogući u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne, te na istoku, jugoistoku i sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stupnjeva, na jugu zemlje do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 23 i 27 stupnjeva, na jugu zemlje do 30 stupnjeva.

U nedjelju će u Bosni i Hercegovini veći dio dana biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Više padavina je u Bosni. U poslijepodnevnim satima prestanak padalina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 18 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 24 stupnjeva, na jugu zemlje do 28 stupnjeva.

U ponedjeljak se u Bosni očekuje uglavnom umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama je moguća magla ili niska naoblaka. U Hercegovini pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 stupnjeva, na jugu zemlje do 18 stupnjeva. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 21 i 26 stupnjeva, na jugu zemlje do 28 stupnjeva.