U Bosni i Hercegovni se u četvrtak i petak očekuje pretežno sunčano vrijeme sa niskom naoblakom, dok će u subotu i nedjelju biti oblačno sa kišom i snijegom na planinama.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH u četvrtak u Hercegovini i na jogozapadu Bosne vedro. U ostatku Bosne jutro i veći dio prijepodneva pretežno oblačno vrijeme s maglom po kotlinama. Poslijepodne se očekuje razvedaravanje. Jutarnja temperatura od -5 do 1, na jugu od 1 do 6, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 9 do 13 stupnjeva.

U petak u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove s maglom ili niskom naoblakom. U ostalim područjima sunčano. Krajem dana ili tokom noći očekuje se postepeno naoblačenje. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 6, a dnevna od 4 do 9, na jugu od 8 do 13 stupnjeva.

U subotu pretežno oblačno vrijeme s kišom u Hercegovini, zapadnim  i centralnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od -1 do 4, na jugu od 5 do 10, a dnevna od 7 do 13 stupnjeva.

U nedjelju oblačno vrijeme s kišom, a na planinama sa snijegom. Poslijepodne padavine prestaju u Krajini, a krajem dana ili u večernjim satima u ostatlim područjima. Jutarnja temperatura od -1 do 5, na jugu od 6 do 10, a dnevna od 5 do 11, na jugu do 14 stupnjeva.