Lideri SDA i SBB, Bakir Izetbegović i Fahrudin Radončić najkasnije do kraja tjedna počet će pregovore o ulasku SBB-a u vlast, objavio je tjednik Slobodna Bosna pozivajući se na pouzdane informacije.

''Uzajamna razmjena pozitivnih signala između lidera SDA Bakira Izetbegovića i lidera SBB-a Fahrudina Radončića napokon je urodila plodom'', piše Slobodna Bosna i dodaje kako će . Izetbegović i Radončić u sljedećih nekoliko dana sjesti za pregovarački stol i ''službeno otvoriti pregovore oko ulaska SBB-a u vlast''.

Tjednik tvrdi kako su Radončića su na taj korak ohrabrili i neki diplomati prijateljskih zapadnih država koji u SBB-u vide onaj jezičak na vagi koji bi mogao prevagnuti u korist reformskih snaga.

''Tu je priliku definitivno prokockao lider DF-a Željko Komšić, koji se bez ispaljenog metka povukao iz borbe i sklonio u opozicionu hladovinu'', piše tjednik i dodaje kako će Izetbegović i Radončić razgovarati o prioritetim ciljevima nove koalicijske vlasti nakon čega bi se u pregovore uključile izaslanstva dviju stranaka koje bi, pored ostalog, dogovorile i raspodjelu resora.

''Mjesto i vrijeme sastanka Izetbegovića i Radončića ugovara se preko njihovog zajedničkog prijatelja'', tvrdi Slobodna Bosna.

Podjećamo, ulazak Radončića u vlast već dugo ''visi u zraku'', a nakon sastanka čelnika HDZ-a BiH i SDA u Mostaru govori se o smekšavanju Izetbemgovića da u partnerstvo primi ne baš prijateljski raspoloženoga prema SDA Radončića.