Mladiću (19) izrečena je novčana kazna od čak 53.800 kuna za niz počinjenih prekršaja u samo sat i pol noćne jurnjave ulicama. Vozio je nogostupom, kružnim tokom u suprotnom smjeru...

Postaja prometne policije PU brodsko-posavske u Slavonskom Brodu zaprimila je Prekršajni nalog brodskog Općinskog suda, kojim je 19-godišnjak s područja Slavonskog Broda kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 53.800 kuna (oko 13.850 KM).

Epilog je to događaja od 8.kolovoza 2020. u kasnim noćnim satima, kada je mladić upravljajući osobnim automobilom slavonskobrodskih registarskih oznaka u sat i nešto vremena počinio čitav niz teških prometnih prekršaja na području grada Slavonskog Broda, pa čak i vožnje nogostupom i kružnim tokom u suprotnom smjeru!

Naime, pola sata prije ponoći lani 8.kolovoza on se, tada 18-godišnjak, vozeći osobni automobil većom brzinom od dopuštene ulicom Sv.Antuna u Slavonskom Brodu, oglušio na znak policijske ophodnje da stane te je nastavio jurnjavu brodskim ulicama počinivši pritom  još niz teških prometnih prekršaja: od kretanja nepropisnom brzinom kroz naseljeno mjesto, nepostupanja po zahtjevu policijskih službenika, nepropisnog pretjecanja osobnog automobila preko obilježenog pješačkog prijelaza do prolaska kroz crveno svjetlo na semaforu, vožnje po nogostupu i vožnje kružnim tokom u suprotnom smjeru.

S njim u automobilu u svojstvu suvozača bio je 17-godišnjak, koji uza se nije imao osobne dokumente.

Presudom Općinskog suda 19-godišnjaku pored novčane kazne od 53.800 kuna izrečena je i zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od godinu dana, a koja će se stupiti na snagu kada i ako taj isti višestruki prekršitelj položi vozački ispit odnosno stekne pravo na vozačku dozvolu i upravljanje motornim vozilima.