Federalni hidrometeorološki zavod izdao je narančasto upozorenje za područje Hercegovine i jugozapadne Bosne za ponedjeljak 26. rujan 2022., za obilnije padaline.

U navedenim područjima očekivana količina padaline je između 30 i 60, lokalno do 75 l/m2, priopćeno je iz FHMZ.

U Bosni i Hercegovini danas će prevladavati pretežno oblačno vrijeme s kišom. Intenzivinije padaline na sjeveru, sjeverozapadu Hercegovine i lokalno na jugozapadu Bosne.

U ostatku zemlje uglavnom prolazne padaline slabog do umjerenog intenziteta. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Dnevna temperatura od 14 do 21 stupnjeva celzija, javlja Federalni hidrometeorološki zavod BiH.

U ponedjeljak 26. rujna oblačno vrijeme s kišom i lokalnim pljuskovima ponegdje praćenih grmljavinom. Obilnije padavine na području Hercegovine, jugozapadne i zapadne Bosne. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 15 do 21 stepeni celzija.

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. U ostatku zemlje kiša ili lokalni pljuskovi uglavnom tijekom poslijepodneva. Jutarnja temperatura od 10 do 16, na jugu do 18, a dnevna od 16 do 22 stupnjeva celzija.

U srijedu 28. rujna umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. U većem dijelu zemlje prestanak padaline poslije podne. Jutarnja temperatura od 8 do 13, na jugu do 17, a dnevna od 14 do 19, na jugu do 23 stupnjeva celzija.

Pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne očekuje nas u četvrtak, 29 rujna. Intenzivnije padaline na području Hercegovine i jugozapadne Bosne. U ostatku zemlje povremeno i lokalno slaba kiša ili lokalni pljusak. Jutarnja temperatura od devet do 15, na jugu do 18, a dnevna od 19 do 25 stupnjeva celzija.