YouTube je upravo objavio da ulazi u filmski biznis, piše Guardian. YouTube je postao dio urbane kulture s bezbroj svojih zabavnih video klipova.
Hit videa malih ljudi postali su fenomen, a mnogi kreativni autori dobro i zarađuju na ogromnom broju pregleda.Sada YouTube ide dalje i ulagat će u cjelovečernje filmove, no premijere neće imati prvo u kinu, nego – dakako na YouTubeu.

Taj Googleov video servis potpisao je partnerstvo s tvrtkom AwesomenessTV (koja je u vlasništvu DreamWorksa) kako bi snimili seriju filmova s YouTube zvijezdama u glavnim ulogama.

- Zajedno ćemo napraviti više dugometražnih filmova u sljedeće dvije godine, a u svakom će glavnu riječ voditi zvijezde i autori koje su se proslavili svojim videima na YouTubeu. Filmove će producirati Brian Robbins iz AwesomenessTV-a. Svi će filmovi imati prvo globalnu premijeru na YouTubeu, a potom će ići u daljnja prikazivanja. To će biti budućnost distribucije. Nadamo se objaviti prvi film ove jeseni - najavio je Alex Carloss, jedan od šefova YouTubea.

No, to nije sve, osim filmova YouTube će producirati i kreirati i TV serije, odnosno YouTube serije, također prema već nekim postojećim predlošcima i uradcima popularnih YouTube autora.

U YouTubeu su svjesni da im neće svaki novi projekt biti uspješan, ali ustrajni su u kreiranju novog sadržaja, posebice kada se radi o igranju na već prepoznatljive osobe koje je YouTube i proslavio, te već imaju svoju publiku. Istovremeno je to i odgovor na konkurenciju u vidu Yahooa, Facebooka pa i Snapchata, koji također radi na širenju razvoja sadržaja.