YouTube, vodeća internet platforma za videozapise, ovih dana testira novi izgled web stranice koristeći Googleov "Material" dizajn.

"Material Design" do sada je bio zastupljen na korisničkim sučeljima i sustavima kao što je Android, a krasi ga više ikona, boja i fotografija, a manje teksta.

Novi izgled trenutno je dostupan samo web developerima, ali iz priloženih screenshotova, primjetne su značajne vizualne razlike koje daju naglasak bojama i ključnom sadržaju, a manje opisnim detaljima i podacima, piše Zimo.co.

Osim slojevitijeg dizajna, primjetno je da su profilne fotografije krugovi, umjesto dosadašnjih kvadrata, a gumb "Search" je sada centralni motiv YouTube stranice…

Od svog osnutka 2005. godine, YouTube je nekoliko puta mijenjao izgled svoje web stranice, no detaljni vizualni identitet u obliku YouTube loga ostao je isti i nakon 11 godina.

Ipak, iako je logo postao i ostao jedan od najprepoznatljivijih brendova globalnog interneta, YouTube je 2012. godine odlučio odbaciti svog slogan - Broadcast Yourself.