U kineskom gradu Wuhanu, epicentru epidemije koronavirusa, u srijedu po prvi put od izbijanja epidemije u prosincu prošle godine nije zabilježena niti jedna nova infekcija, dok je u cijeloj Kini zabilježen rekordni broj uvezenih slučajeva zaraze, ponajviše u glavnom gradu Pekingu.

Kontinentalna Kina imala je u srijedu 34 nova potvrđena slučaja zaraze, priopćila je u četvrtak Nacionalna zdravstvena komisija, dok je dan ranije bilo 13 novozaraženih.

Svi novi slučajevi infekcije u kontinentalnoj Kini su uvezeni, što je povećalo pritisak na vlasti da pojačano provjeravaju putnike u ključnim središtima putovanja.

Od 34 uvezene infekcije, u Peking je zabilježen 21 slučaj, što je dnevni rekord za taj grad.

Time je ukupni broj potvrđenih slučajeva zaraze u kontinentalnoj Kini dosegnuo 80.928. Istodobno je broj umrlih porastao za njih osam, na ukupno 3.245.

U Južnoj Koreji povećan broj novih slučajeva Južna Koreja izvijestila je, pak, o 152 nova slučaja zaraze, pa je ukupan broj zaraženih dosegnuo 8.565. U prethodna četiri dana broj novozaraženih dnevno je rastao za njih manje od 100. U četvrtak su agencije objavile i da su dva zastupnika u američkom Kongresu zaražena koronavirusom i da su oba u samoizolaciji.

Prema podacima Reutersa, u svijetu je u srijedu koronavirusom bilo zaraženo više od 204.000 ljudi, dok je broj umrlih premašio 8.700, prenosi Hina.