Korisnici Whatsappa počeli su dobivati poruke u kojima im se obećavaju besplatni Konzumovi kuponi ako otvore link, ispune kratki upitnik i proslijede poruku na najmanje 15 brojeva.

Pitanja se odnose na učestalost kupovine u Konzumu i zadovoljstvo uslugom i zaista nalikuju na ispitivanja koja tvrtke ponekad provode. Međutim, riječ je o zloćudnim stranicama koje pokušavaju instalirati virus i nemaju baš nikakve veze s Konzumom

"Odmah po primitku informacije o lažnim kuponima koji su se počeli širiti putem društvenih mreža objavljen je demantij na web i Facebook stranici Konzuma. Kako bismo upozorili što veći broj građana promovirali smo Facebook objavu, a postojanje lažne web stranice prijavili smo nadležnim tijelima", priopćeno je iz Konzuma, prenosi Index.hr.

Slična prijevara se početkom godine širila u Velikoj Britaniji, a tada su se "dijelili" kuponi Sainsbury'sa i Marks & Spencera. Tad su se naivnima obećavali kuponi u vrijednosti od 100 do 250 funti, a umjesto njih na telefone su posve besplatno instalirali malware.

Dakle, razmislite prije nego što kliknete na poruku kojom vam se obećava nešto besplatno, kako od Konzuma, tako i drugih, i pokušajte se sjetiti kad ste posljednji put od bilo koga dobili nešto što niste platili.