Aplikacija WhatsApp u budućnosti će uvesti novu značajku pomoću koje će biti moguće naknadno uređivati poruke koje je korisnik već nekome poslao.

Svatko tko je krivo upisao poruku dugog sadržaja u WhatsApp poruku i već je poslao cijeli tekst, nema izbora nego napisati novu poruku i ispraviti pravopisnu pogrešku, ili izbrisati cijelu poruku.
 
Ova smetnja za mnoge korisnike uskoro će biti stvar prošlosti. Jer tvrtka trenutno radi na tome da se tekstualne poruke mogu i naknadno uređivati.

Kako javlja internetski portal “chip.de”, pošiljatelj jednostavno mora označiti poruku, a zatim odabrati opciju “Uredi”. Tada bi poruka trebala ponovno završiti u tekstualnom polju WhatsAppa i sadržaj se može mijenjati po želji.

Online platforma “WABetaInfo” otkrila je u trenutnoj Android beta verziji 2.22.20.12 da će korisnici starije verzije aplikacije ubuduće primati obavijest kada pošalju uređenu WhatsApp poruku. Aplikaciju bi trebalo ponovno ažurirati ako želite vidjeti odgovarajuće promjene u poruci. Ovo bi trebao biti jasan pokazatelj da se na novoj funkciji već radi i da će značajka uskoro završiti na pametnim telefonima korisnika.
 
Nova se funkcija trenutno još uvijek interno razvija u WhatsAppu. Tvrtka još nije objavila kada će se funkcija moći preuzeti kao ažuriranje za iOS, Android i desktop verziju.