WhatsApp aktivno radi na novim mogućnostima koje će u bližoj ili daljoj budućnosti ponuditi svojim korisnicima. Jedna od opcija koja će razveseliti sve koji koriste WhatsApp u poslovne i privatne svrhe je mogućnost dva, istovremeno, prijavljena računa.

Kako su istaknuli iz Mete (vlasnika WhatsAppa), korisnici se više neće morati svaki put odjavljivati iz jednog i prijavljivati u drugi račun ili nositi dva telefona.

No, napominju, ipak će morati ispuniti određene tehničke preduvjete. Tako će za postavljanje drugog računa, biti potrebno imati drugi telefonski broj i SIM karticu ili pak telefon koji prihvaća multi-SIM ili eSIM – piše ZIMO.

Jednostavno otvorite svoje WhatsApp postavke, kliknite na strelicu pored svog imena i kliknite na “Dodaj račun”. Možete kontrolirati svoju privatnost i postavke obavijesti na svakom računu zasebno, dodaju iz WhatsAppa.

Ujedno su upozorili korisnike da ne koriste neslužbene aplikacije i dodatke za WhatsApp koji obećavaju mogućnost istovremenog korištenja više računa. Naime time, uz to što krše pravila korištenja i riskiraju da im WhatsApp blokira račune, istovremeno riskiraju i svoju privatnost jer koristee aplikaciju koja nije WhatsAppova.

“Ova poruka će se izbrisati nakon slušanja”

I dok će istovremeno korištenje dva računa ubrzo biti dostupna svima, u WhatsAppu rade na još jednoj mogućnosti koja je još u fazi testiranja.

Baš kao što je moguće odrediti “rok trajanja” za fotografije i videa koja se razmjenjuju putem ove aplikacije, uskoro bi isto moglo biti i sa glasovnim porukama.

Opcija je još uvijek u testnoj fazi, a kako javlja portal WABetaInfo, ako pošiljatelj tako odredi, slušatelj će moći odslušati poruku jednom i nakon toga će ona postati nedostupna. Takvu poruku neće biti moguće sačuvati na telefonu ili proslijediti dalje.

Za sad nije poznato hoće li korisnici imati opciju staviti i vremensko trajanje glasovne poruke (npr. sat, dan ili dulje) i što ako preslušate poruku, ali nešto niste dobro čuli pa poželite poslušati ponovno?

Iako će ova opcija povećati sigurnost i privatnost korisnika, za sad nije poznato kad bi mogla postati dostupna svima.