WhatsApp je uveo mogućnost pridruživanja pozivima putem izravnog linka, a to je opcija Call Links koja će do korisnika aplikacije doći ovog tjedna.

Moći će joj se pristupiti putem banera koji se nalazi na vrhu taba Calls. Korisnici koji žele isprobati novu opciju morat će preuzeti najnoviju verziju aplikacije.

Vlasnik kompanije Meta Mark Zuckerberg, u čijem je vlasništvu WhatsApp, najavio je novu opciju putem Facebooka te je naveo da će korisnici moći dijeliti link za pridruživanje pozivu “jednim dodirom”.

Mogućnost dijeljenja linka za poziv s korisnicima čiji je broj ograničen na 32 natuknuta je u travnju tijekom najave nadolazeće funkcije WhatsApp Communities.

Funkcija Call Links će se koristiti za audio i videopozive, a Zuckerberg je potvrdio da se trenutno radi na testiranju enkripcije videopoziva za grupne razgovore do 32 osobe. Riječ je o značajnom povećanju jer je broj sudionika videopoziva trenutno ograničen na osam.

WhatsApp se tako približava konkurentima kao što su Google Meet, Microsoft Teams ili Zoom. Ove aplikacije omogućavaju veći broj sudionika razgovora (100 za Google Meet i Microsoft Teams te 300 za Zoom), ali dolaze s restrikcijama poput trajanja poziva za besplatne profile te nisu prvi izbor ljudima koji već koriste WhatsApp.

WhatsApp nije spominjao ograničenje trajanja poziva tako da bi mogao postati jedna od najboljih besplatnih aplikacija za videopozive namijenjene manjim timovima i personalnim mrežama.