WhatsApp je ozbiljno krenuo u jačanje sigurnosti na svojoj platformi i jačanju privatnosti korisnika.

Posljednja opcija na kojoj rade trebala bi osigurati korisnicima da se u njihov račun na WhatsAppu ulogiravaju – samo oni.

Login Approval (odobravanje ulaska) sigurnosna je značajka koja će korisnicima slati obavijesti ukoliko detektira pokušaj prijave s nepoznatog uređaja, odnosno uređaja koji korisnik prethodno nije autorizirao.

Sličnu opciju već imaju Instagram i Facebook, kao i neke druge platforme odnosno društvene mreže.

Korisnici bi tako u obavijesti mogli vidjeti vrijeme i uređaj s kojeg je pokušan ulazak na njihov račun te odobriti ili odbiti pristup dotičnome, prenosi Zimo.hr.

No to nije jedina sigurnosna značajka na kojoj rade u WhatsAppu. Nedavno je WABetaInfo otkrio kako se razvija i “dvostruki verifikacijski kod”, odnosno svojevrsna dvostupanjska autentifikacija, koja bi od korisnika tražila identifikaciju na dva različita načina.

Tako bi, ako netko i pokuša ući u račun pomoću, primjerice PIN-a, ali koristi nepoznat uređaj, sustav će od njega zahtjevati da potvrdi sigurnosni kod koji će se slati na originalni uređaj. Slično kao što se trenutno šalje kod na mobilni telefon, nakon što se upiše lozinka prilikom pristupa e-mailu ili Facebooku.