Facebook ima razloga za ponos jer kupili su WhatsApp prije nešto manje od godinu dana, a iako ne izgleda da su napravili neke značajne promjene s aplikacijom i njenim mogućnostima, uspjeli su preći brojku od milijardu aktivnih korisnika!

To je druga aplikacija, ne računajući Googleove, kojoj je to uspjelo. Naravno, prva je Facebook aplikacija. Malo koga uostalom može čuditi takav uspjeh jer WhatsApp je dostupan za sve platforme, besplatan je prve dvije godine i uz pristup internetu nudi apsolutno sve što bi netko tko voli pisani oblik komunikacije mogao poželjeti.

Kad dođe trenutak naplate svega jednog dolara, Facebook će u jednom danu biti minimalno za milijardu bogatiji! Trebat će neko vrijeme da vrate oko 22 milijarde uloženih u WhatsApp, ali mogućnosti ponude oglašivačima su neograničene. I Facebook će to jako dobro iskoristiti, znaju s oglašavanjem i to su dokazali, piše Ictbusiness.info.

No ono što je Marka Zuckerberga posebno zaintrigiralo kad se odlučio platiti tolik novac za WhatsApp nije bila činjenica da je toliko dostupan na svim platformama, da je jednostavan, ne troši mnogo energije i na duže staze iznimno koristi svima koji ga imaju. Ne, WhatsApp je jako popularan u zemljama u razvoju, a to je tržište koje se pokušava osvojiti, tržište koje "skriva" oko milijardu i pol do dvije novih korisnika.

I dok je većini njih Facebook ili zabranjen ili "pretežak" za uređaj, WhatsApp je idealan i zadovoljava sve potrebe. Odlično je i što nije zabranjen u Kini i nekim zemljama kao Google i njegove usluge.

Jasno je, Facebook itekako zna što radi i ako se prije koju godinu činilo da neće znati profitirati od onoga čime se bave, odnosno da će biti limitirani brojem ljudi koji pristupaju internetu, to nije tako. Facebook se prilagodio mobilnim platformama, prilagodio se oglašivačima, a i korisnicima. Svi su na dobitku i za kompaniju Marka Zuckerberga predviđa se više nego svijetla budućnost.