Opsežna akcija sa 180 agenata na terenu provodi se u Francuskoj i Velikoj Britaniji i već je više osoba uhićeno iz nogometnog okruženja, objavila je Britanska porezno-carinska uprava (HMRC).

Britanski mediji pišu kako su na meti poreznika klubovi West Ham i Newcastle te da je uhićen Lee Charnley, direktor prvoligaša povratnika Newcastlea. U West Hamu nije uhićen nitko, ali je u tijeku istraga u njihovom London Stadiumu i trening kompleksu, prenosi Hina.
 
Porezna uprava je u priopćenju objavila da je "uhitila više osoba zaposlenih u profesionalnom nogometu zbog porezne pronevjere i prijevare sa socijalnim osiguranjima".
 
U priopćenju se ističe da su istražitelji pokrenuli racije na više lokacija s obje strane Kanala, navodeći posebno "područja sjeveroistočne i jugoistočne Engleske", ali ne otkrivajući imena gradova ni klubova.
 
Britanska porezna uprava dodaje da je u racijama "zaplijenila dosijee tvrtki, financijska izvješća te računala i mobilne telefone".
 
Francuske vlasti "pomažu britanskoj istrazi i sudjeluju u uhićenjima te pretragama na više lokacija u Francuskoj", dodaje se u priopćenju britanskih poreznika.