Nemam se što skrivati, preuzimam punu odgovornost za ovo što se događa s momčadi – rekao je Bilić nakon utakmice.

Taman kada su se malo oporavili i krenuli prema sigurnoj zoni, nogometaši West Hama opet su grubo prizemljeni u Premiershipu. Domaći poraz od Brightona (0:3) na Olimpijskom stadionu u Londonu samo je ponovo pokrenuo priče o otkazu njihovu menadžeru Slavenu Biliću. – Nakon svakog izgubljenog boda hrvatski mediji uglavnom smjenjuju Slavena. U Engleskoj to nije slučaj – govorio je na početku sezone Nikola Jurčević, pomoćni trener West Hama.

Hoće li izdržati do Božića?

No nakon uvjerljivog poraza od novog prvoligaša i engleski mediji krenuli su u ofenzivu. Svi uglavnom pišu kako sljedeći poraz naš trener jednostavno neće preživjeti, a kamoli da će izdržati do Božića. Mnogi su očekivali da će biti smijenjen već večer nakon poraza od Brightona, no “čekićari” nastavljaju sa starim trenerom. Jedini koji za sada čuva leđa našem treneru jest David Sullivan, gazda kluba.

– Teško je reći nešto pametno i sve zadovoljiti odgovorom. Nemam se što skrivati, preuzimam punu odgovornost za ovo što se događa s momčadi. Situacija nije nimalo dobra, nema skrivanja, razgovarao sam s vlasnicima i sada je odluka na njima. Naravno da sam razočaran. Ne volim javno upirati prstom u igrače, ali ovo stvarno nije bilo dobro. Ispričavam se navijačima – rekao je Bilić nakon poraza od Brightona.

Navijači su očekivali puno više od momčadi koja je u prijelaznom roku potrošila silne milijune za dovođenje Joea Harta, Marka Arnautovića, Pabla Zabalete i Javiera Chicharita. – Dosta je više. Konačno smijenite jednog od najgorih trenera Premiershipa – napisao je jedan od navijača West Hama na svom Instagram profilu.

Biliću ove sezone nije nimalo lako. Prvi udar kritika i spominjanje smjene doživio je se nakon početna tri poraza. Doduše, sva tri bila su u gostima. Nakon svake utakmice koju je izgubio šuškalo se o dolasku novog trenera pa je tako u posljednje vrijeme u kombinacijama bio Thomas Tuchel, bivši trener Borussije Dortmund. No njemački trener zahvalio se na pozivu. Njega više zanima klupa Bayerna. Nešto ranije spominjalo se i ime Roberta Mancinija.

Sljedeća utakmica odlučuje  – Pritisak osjećam cijelu godinu. Nema mi logike da trpim tako strašan pritisak nakon svakog poraza, ali to je moderan nogomet – žali se Bilić.

Kada sam s Bilićem razgovarao uoči početka sezone, požalio se kako bi imao puno više bodova da su ostali na starom stadionu, prenosi Večernji.ba

Na Olimpijskom stadionu imamo puno bolje uvjete, ali izgubio se pritisak navijača na suparnika jer su tribine jako daleko – rekao je tada Bilić, a probleme sa stadionom opet je spomenuo i nakon susreta protiv Brightona.

– Imamo veliki stadion, ali želimo ga još više poboljšati kako bismo ga učinili poput Parka prinčeva u Parizu. PSG je promijenio boju staze između travnjaka i tribina, a to želimo učiniti i mi. Nemoguće je približiti tribine terenu, kao što smo to imali na prethodnom stadionu. Možemo poboljšati stvari mijenjanjem perspektive. Zamislite da ste nogometaš, igrate obranu ili napad, pogledate naprijed i vidite samo travnjak ispred sebe. To može psihološki utjecati na vašu izvedbu. Zato sve činimo da napravimo bolje uvjete na stadionu i često razgovaram s potpredsjednicom Karren Brady o tome – istaknuo je hrvatski trener.

Kako stvari trenutačno stoje, bez obzira na sve veći i veći bijes navijača, Bilić će još ovaj tjedan sigurno biti na klupi “čekićara”. Za njega će sljedeća utakmica biti 'biti ili ne biti'. West Ham gostuje kod Crystal Palacea, momčadi koja je na samom dnu tablice. Novi poraz značio bi sigurno Bilićevo zbogom Londonu, a vjerojatno i zbogom njegovim suradnicima.