Mještani Gornje Bukovice, kod Tomislavgrada, već danima muku muče s vukovima! Svakodnevno ih čuju, a nerijetko i vide stoga se opravdano selom raširio strah.

''Nitko ne smije sam hodati po selu, otići u svoj vrt ili pustiti djecu da se igraju'', rekli su s pravom zabrinuti mještani.

Naime, još početkom ljeta ondje su djeca tvrdila da se uvečer čuju vukovi, no djeci nitko nije povjerovao. Da su u pravu, vrlo brzo su potvrdili i stariji mještani dok su danas svi složni - u selu su vukovi i svi su ih čuli, piše Tomislavcity.com.

Ruža Ledušić - Kuka s jednim je vukom nedavno imala bliski susret.

''Bilo je pola jedanaest ujutro, otišla sam u dočić ubrat malo maune za ručak pa reko ponijet ću i salate kokošima. Očistim s nje zemlju da je ne nosim kući, a kad sam se ispravila imam što i vidjet! Par metara od mene stoji vuk! Ja zagalamim, on me pogleda. Zagalamim jače a on u par skokova uteče! Tada me nije bilo strah, ali sad sama ne smijem ići!'', iskreno je priznala.

I njezine susjede potvrđuju da se svi boje jer kako kažu "taj zvuk ledi krv u žilama, i čini se da su odmah tu iza ugla!"

Složni su da nije riječ o jednome vuku nego o cijelome čoporu, a ranije su znali vidjeti i vučicu s mladima. U pomoć su zvali članove Lovačke udruge "Vran", ali do sada nitko nije reagirao, pa se boje da ih nitko ne shvaća ozbiljno.

Za sada ostaje nada da će, prije no što se dogodi kakvo zlo, na ovaj problem ipak netko reagirati.