Posebni izaslanik srbijanskog predsjednika Veran Matić u Vukovar je došao, kako je rekao, s namjerom da izrazi poštovanje prema žrtvama, a iz tog razloga će biti i sutra u vukovarskoj Koloni sjećanja.

"Mislim da je jako važno da imamo poštovanje prema žrtvama i solidarnost s obiteljima žrtava", rekao je istaknuvši kako mu je stalo da se pronađe svaka nestala osoba.

Ocijenio je kako "ovakve zajedničke komemoracije" samo mogu pomoći u pronalaženju nestalih osoba.

Polaganje vijenaca  - FOTO Vučićev izaslanik kleknuo pred spomenikom u Ovčari

"Izražavam veliko žaljenje zbog svega onoga što se dogodilo ovome gradu i građanima ovoga grada tijekom ratnih godina", rekao je Matić koji je, nakon što je na Ovčari položilo vijenac, kleknuo ispred spomen-obilježja te se pomolio.

U sastavu izaslanstva SNV-a, osim Milorada Pupovca te potpredsjednika vlade Borisa Miloševića i posebnog izaslanika predsjednika Republike Srbije Verana Matića bila je i članica udruženja "Protiv zaborava" Radojka Mršić.

Izaslanstvo je na obali Dunava bacilo vijenac u rijeku, a potom je vijenac položen i kod spomen-obilježja na Ovčari, dok su u crkvi sv. Nikolaja u središtu Vukovara zapaljene svijeće.